wyrazenie algebraiczne
onaaaaaaaa: poproszę o rozwiazanie tego zadania......... Dany jest wielomian f(x) = 4x2 + 20x − 3. Wykaż,
że ten wielomian ma wszystkie wartości nie
mniejsze niż (−28).
4 lis 21:28
onaaaaaaaa: f(x) = 4x2 + 20x − 3
4 lis 21:29
Aga1.: Wyznacz zbiór wartości funkcji (chyba ) kwadratowej.
ZW=<q,∞)
Oblicz q.
4 lis 21:30
4 lis 21:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
napisz jaka Ci Δ wyszła
4 lis 21:32
onaaaaaaaa: ale ja nie mam pojecia jak to obliczyc... wiem jaki jest wzor na delte i na te q ale nie
wychodzi mi to...
4 lis 21:32
Artur_z_miasta_Neptuna:
to napisz nam co Ci wychodzi
4 lis 21:33
onaaaaaaaa: √448
4 lis 21:33
asdf: to napisz jaka delta Ci wychodzi, jak narazie to probujesz robic z ludzi idiotow zakladajac
nowe tematy
4 lis 21:33
asdf: To nie jest delta tylko pierwiastek z delty, wzór na q:
podstaw do wzoru i Ci wyjdzie.
4 lis 21:34
onaaaaaaaa: Δ = √448
4 lis 21:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
napisz jak liczysz
4 lis 21:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
no i oczywiście ... z jakiego wyrażenia Δ liczysz?
a z jakiego ja Ci napisałem aby policzyć

pokazuje to, że absolutnie nie rozumiesz co tym zadaniu się dzieje
4 lis 21:37
onaaaaaaaa: dlateog prosilam o pomoc.... gdybym wiedziala o co chodzi i jak to zrobic to by mnie tutaj nie
bylo....
4 lis 21:43
onaaaaaaaa: 4x2 + 28x + 25 = 0 z tego wyrazenia Δ wyszla mi 384. i q wyszlo mi −24.
a z tego 4x2 + 20x − 3 Δ wyszla mi 448 i q= −28. to ktore obliczenie jest dobre ?
4 lis 21:57
Aga1.: A jaki miałaś podany wzór funkcji?
4 lis 21:59