.
DSGN.: gdzie bład
| | log2n5 | | 3log2n5 | |
un= |
| dochodze do zapisu |
| =3log2n4=3(log2n2)2=3*4=12 |
| | log8n | | log2n | |
4 lis 19:27
aniabb: 5 przed logarytm i skrócić logarytmy i wynik 15
4 lis 19:28
aniabb: to nie jest dzielenie potęg żeby móc odejmować wykładniki ..zewnętrzne jest log
4 lis 19:29
4 lis 19:29
Bogdan:
| | 3log2 n5 | | 15log2 n | |
... = |
| = |
| = 15 |
| | log2 n | | log2 n | |
4 lis 19:30
DSGN.: | | 3*5log2n | |
faktycznie |
| dzieki  |
| | log2n | |
4 lis 19:31
DSGN.: a takie coś
| | 8@ | |
un= |
| czytaj @−−−> log2n |
| | 2n | |
4 lis 19:55