pomożecie ??
Karolinaaa: Pomocy:
zadanie1
napisz wzór funkcji liniowej do której nalezy pkt A=(−3,−2) B=(6,1) oraz znajdz wspólrzędne
pow przeciecia wykresu funkcji z osiami ukl wspoł
4 lis 13:20
4 lis 13:21
Karolinaaa: zrobiłam tak:
−2=−3a+b / *(−1)
1=6a+b
2=3a−b
1=6a+b
−−−−−−−−−−
3=9a+b
i teraz musze dalej to rozwiazac tak
4 lis 13:23
Artur ..... :
a od kiedy −b + b = b
4 lis 13:24
Piotr:
przeciwnych liczysz. dobrze oprocz tego ze −b+b=0
4 lis 13:24
Karolinaaa: aaa noo tak matko zle spojrzałam dzieki
4 lis 13:25
Karolinaaa: a jak mam teraz to zrobic

znajdz wspólrzędne pow przeciecia wykresu funkcji z osiami ukl wspoł
4 lis 13:36