wart. bezwzgl.
Kejt: Moja ulubiona wartość bezwzględna

Jeśli x<−2, to wyrażenie |1−|x+1|| jest równe:
A. −2+x
B. −x
C. 2+x
D. −2 −x
niech mi ktoś tylko proszę powie jak..policzę sama
3 lis 22:28
ZKS:
Dla x < −2 wartość x + 1 jest > 0 czy < 0?
3 lis 22:29
Kejt: mniejsza od zera
3 lis 22:29
Mila: x+1≥0 ⇔x≥−1
Dla x∊<−1;∞)
|x+1|=x+1
licz dalej, a raczej rozumuj.
3 lis 22:31
Saizou : dal x<−2
lx+1l=−x−1
l1−(−x−1)l=l1+x+1l=l2+xl=−2−x
3 lis 22:32
Kejt: i zepsuł

ale dziękuję
3 lis 22:34
Saizou : prosi o wybaczenie
3 lis 22:36
Kejt: ale nie ma czego wybaczać...szarlotki?
3 lis 22:38
Saizou : w celach rehabilitacji:
| | 5lx+7l−3 | |
Jaką najmniejszą wartość może mieć podane wyrażenie |
| |
| | 2 | |
3 lis 22:40
ZKS:
| | 3 | |
Jest jakiś haczyk czy to jest − |
| ? |
| | 2 | |
3 lis 22:44
Saizou : witaj
ZKS, a jak myślisz
3 lis 22:47
Kejt: −1,5?
3 lis 22:49
ZKS:
Witam
Saizou.

Myślę że ... nie.
3 lis 22:50
Kejt: no tak..było odświeżyć..
3 lis 22:50
ZKS:
Dobrze że nie odświeżałaś to sobie zrobiłaś i nie sugerowałaś się.
3 lis 22:51
Saizou : łapcie

a
Kejt swoje zadanie |1−|x+1||, możesz zrobić graficznie
3 lis 22:52
ZKS:
Kejt 159620 zrób to zadanie.
3 lis 22:52
Mila: Zadanie dla
Kejt
Sporządzić wykres funkcji:
y=2
|log1/2x|
| | 1 | |
podstawą logarytmu jest |
| |
| | 2 | |
3 lis 23:26
Kejt:

(ma być tylko I ćwiartka)
tak?
4 lis 00:01