matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamości trygonometryczne
helpp:
1
a)
=cos2α
1+tgα+tg2α
2sinα − 2sin2α
b)
= tg
2
U{α}{2
2sinα+sin2α
1+tg
2
(45+α)
1
c)
−1=
1+tg
2
(α+45)
sin2α
proszę o rozwiązanie
3 lis 09:46
helpp:
ref to ważne
3 lis 10:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
ref ... to na spokojnie to zrób korzystając ze wzorów:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
nic więcej Ci nie potrzeba (no może jeszcze jedynka trygonometryczna)
3 lis 11:19