pochodna pomóżcie plisss
ooola: pochodna tekiej funkcji :
f(x)= x3/ 2(1+x)2
2 lis 17:24
2 lis 17:32
2 lis 17:34
ooola: to jest funkcja złożenia czy normalnie ze wzoru na iloraz liczyć ?
2 lis 17:34
Ajtek:
Dzień−dobry wieczór
Eta 
.
2 lis 17:35
Ajtek:
Jedź ze wzoru.
2 lis 17:37
ooola: ok ok , upewnić się chciałam, kosmicznie wyjdzie
2 lis 17:40
ooola: x
3 + 3x
2 w liczniku
i 2(1+x)
3 w mianowniku
sprawdźcie mnie pliss

no i dzięki za pomoc
2 lis 17:42
Ajtek:
Mianownik [2(1+x)2]2
Licznik zaraz sprawdzę.
2 lis 17:51
Eta:
Witaj
Ajtek
2 lis 17:52
Ajtek:
W liczniku też są błędy. Pokaż obliczenia.
2 lis 17:52
Eta:
| | 3x2*2(1+x)2 −x3*2*2(1+x) | |
f'(x)= |
| =........... |
| | [2(1+x)2)]2 | |
2 lis 17:59