uzasadnij
Black_Batty:
Uzasadnij, że punkty a=(−1,1) b=(1,5) c=(1000,2003) nalezą do jednej prostej
2 lis 11:46
ICSP: A(−1;1)
B(1;5)
1
o Ustal wzór prostej AB
2
o Sprawdź czy punkt C należy do prostej Ab

tyle.
2 lis 11:47
aniabb: z punktów A i B napisz równanie prostej i sprawdź C
2 lis 11:48
2 lis 11:48
Black_Batty: dziękuję za pomoc

czy to jest jedyny sposób na rozwiązanie takiego zadania?
2 lis 11:52
aniabb: jak bardzo lubisz liczyć to możesz policzyć długości odcinków i sprawdzić czy suma dwóch równa
się trzeciemu
2 lis 11:53
Black_Batty: yhym to jednak wole ten sposób

dziękuję jeszcze raz
2 lis 12:12