matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna.
kaska:
oblicz pochodna f.
5
10x +
√
5
+
−
3
√
8x
2
+ sinx
2x
2
√
x
31 paź 10:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
5
5
=
* x
−2
2x
2
2
10x +
√
5
= 10*
√
x
+
√
5
*x
−1/2
√
x
3
√
8x
2
=
3
√
8
* x
2/3
= 2* * x
2/3
z takich postaci już wiesz jak obliczyć pochodne
31 paź 10:21
kaska:
niezbyt
31 paź 10:24
Ann:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
korzystasz ze wzorow bo tu juz masz same proste funkcje
31 paź 10:56