pilne! pomocy!
Paulaaa: krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 6 a krawędź boczna 4. oblicz
cosinus kata nachylenia kata sciany bocznej tego ostrosłupa do płaszczyzny podstawy.
muszę teraz rozwaizać bo mam sprawdzian.
30 paź 10:51
aniabb: załóż jeszcze 20 postów na pewno będę szukać ...
30 paź 10:57
Piotr:
nieźle. Nauczyciel chyba ślepy
30 paź 11:01
Paulaaa: weź mi pomoz rozwiazać
30 paź 11:04
mao: Wysokość podstawy h1=3√3
wysokość ściany bocznej h2=√7
cosα=((3√3)2+(√7)2−42)/(2*3√3*√7)=√21/7
30 paź 11:05
aniabb: rozwiazałam w innym poście sama sobie teraz szukaj
30 paź 11:07
30 paź 11:08
Paulaaa: na pewno?
30 paź 11:11