oblicz wartośc funkcji geomet. kąta alfa
jhjhj:
29 paź 15:28
Saizou : a co to są funkcje geometryczne
29 paź 15:31
jhjhj: trygonometryczne mialo być ....sorki
29 paź 15:33
29 paź 15:34
jhjhj: czyli wystraczy ze napiszę α= 8/x (po wczesniejszym wyliczeniu x)... itd?
na tym przykładzie nie da się wyliczyć wartości z tej tabeli bo nie wiem ile stopni wynosi kąt
α...dobrze myslę?
29 paź 15:36
zombi: x=10 z tw. pitka
sina=810
reszte analogicznie zrob
29 paź 15:39
Saizou : tak. z Pitagorasa X
i jedziesz, że
sinα=
cosα=
tgα=
ctgα=
29 paź 15:40
29 paź 15:41
jhjhj: oki

rozumiem.dzięki wielkie
29 paź 15:42