matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz: (wynik ma wyjść 25)
Jami:
(3
5
)
2
:(3
7
*3
0
)
3
2
27 paź 19:19
aniabb:
wychodzi 3
27 paź 19:21
Piotr:
3
27 paź 19:21
Mati_gg9225535:
3
10
3
7
3
3
=
=3
3
2
3
2
27 paź 19:22
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
7,8 i 9 wzór tylko
27 paź 19:22
hsfsd:
3
1
0 : 3
7
3
3
=
=3
3
2
3
2
oblicz sobie z kalkulatorem to i tak nie wyjdzie 25: (59049:2187)/9=3
27 paź 19:23
Jami:
Przepraszam, rzeczywiście ma wyjść 3. Pomyliły mi się odpowiedzi
Dziękuję bardzo.
27 paź 19:24
bezendu1990:
3
10
:3
7
3
3
=
=3
1
i inaczej wyjść nie może
3
2
3
2
27 paź 19:28