Logarytmy.
funkcja: 1. Log √5 + log2√5 NIE JEST :
a) niewymierna b) wymierna c) dodatnia d) mniejsza od √5
2. Liczba log54 − log5500 jest równa :
3. Jezeli a=b+log c, to :
27 paź 17:39
27 paź 17:41
funkcja: i jeszcze jedno :
liczby log20,25 i log21 sa miejscami zerowymi funkcji :
a) f(x)=(4x−1)(x−1) b) f(x)=x(2x+1) c) f(x)=x2(2x+4) d) f(x)=x(x−2)
27 paź 17:43
Piotr:
jak sprobujesz to pomoge
27 paź 17:45
funkcja: zrobilam zad 2 i 4 wiec nie wiem jak zrobic pierwsze i trzecie. prosze o pomoc.
27 paź 17:56
Kejt: podpowiem:
log
√5+log2
√5=log(
√5*2
√5)=...
27 paź 17:57
aniabb: jak zrobiłaś 2 to 1 jest praktycznie takie samo
27 paź 17:57
Piotr:
1.
log√5+log2√5 = log(√5*2√5)= ...
27 paź 17:57