MATURA
PuRXUTM: Mam takie pytanie co do matury z matmy.
Chce zdawać rozszerzenie, i chciałbym się spytać czy Kiełbasa to dobry wybór ?
Czy przerobienie większości czy wszystkich zadań da pewność że nieźle zdam maturę ?
26 paź 22:58
Eta:
Ja wolę "szynkę"
26 paź 22:59
PuRXUTM: to pogadali...
26 paź 23:00
Eta:
26 paź 23:01
PuRXUTM: Eta dobra w sumie popiszmy o '"pierdołach

" bo kurde mam dość tej szkoły i systemu
szkolnictwa
26 paź 23:02
ICSP: siedź na forum i rób zadanka to przerobisz wszystkie zbiorki
26 paź 23:02
Eta:
W/g mnie "czerwony Aksjomat" jest lepszy
26 paź 23:02
Eta:
Pamiętasz
ICSP jak się uczyłeś na forum?
Kto Ci pomagał?
26 paź 23:04
PuRXUTM: żeby to takie proste było, ja chętnie bym siedział ale inne przedmioty itp. że szkoda gadać−
zresztą mam i czasem dość matmy

U nas Pani od matmy matmy nie ogarnia, w ogóle ciężko
26 paź 23:04
Ann: ja sie tylko z kielbasy uczylam

( przerobilam po kilka zadan z kazdego rozdz i jakos zdalam
na 98% ) tak,ze polecam ksiazka dosc fajna
26 paź 23:05
PuRXUTM: 98% rozsz ?
26 paź 23:05
ICSP: Eta wszyscy mi pomagali

Jednak najbardziej zapamiętałem mój pierwszy post z prośba o pomoc :
"Ustal dziedzinę funkcji logarytmicznej"

oraz mój pierwszy post w którym pomogłem :
"Rozwiąż równanie z symbolem Newtona" :
26 paź 23:07
Ajtek:
"Szynka własnej roboty i wędzenia"="kiełbasa własnej roboty i wędzenia"
To moje zdanie

.
Przerobienie setek zadań nie zastąpi myślenia.
Wczoraj dałem się złapać "jak pierwszak". Nie doczytałem treści, pojechałem standardem:
162425
ICSP zwrócił uwagę

Witaj
Eta, PuRXUTM
26 paź 23:08
PuRXUTM: Witaj
Ajtek − opisujcie dalej wasze doświadczenia napewno się przydadzą

A Ty
Eto jak się przygotowujesz do egzaminu gimnazjalnego ?
26 paź 23:11
Ajtek:
Ety do gimnazjalnego nie dopuszczą

.
26 paź 23:13
Ajtek:
ICSP, ja chyba nie pomagałem, nie przypominam sobie.
26 paź 23:15
Eta:
26 paź 23:22
Fan ETY: Eta to gimnazjum i taka mocna jest? omg
26 paź 23:23
PuRXUTM: No a co Ty myślisz − łeb jak sklep
Eta ,Ty już fanów masz

To co będzie jak do LO pójdziesz ?
26 paź 23:26
ICSP: PuRXUTM Eta ma już swój fanpage na facebooku
26 paź 23:27
Eta:

.......... wtedy przestanę się uczyć (matmy)
26 paź 23:27
Fan ETY: Ale Eta umie trudne zadanka na poziomie rozszerzonym czy zadania olimpijskie czy i to i to? Jak
to jest?
26 paź 23:28
Eta:
Ejjj
Trivial
26 paź 23:29
26 paź 23:30
PuRXUTM: Eto wypowiedz się, czego nie umiesz ?
26 paź 23:30
26 paź 23:31
Ajtek:
Nie umie rozdawać gruszek

.
26 paź 23:31
aniabb: Przerobić ostatnie kilkanaście matur..powinno pomóc zorientować się jakiego typu zadania są
ulubionymi przez egzaminatorów
26 paź 23:32
PuRXUTM: no z tymi maturami to zacznę pewnie tak w lutym bo na razie to trzeba te powtórki przerobić
26 paź 23:33
Eta:

czyt. gruszka
26 paź 23:33
Fan ETY: Dobra eta zrob to jak wszystko umiesz
xxxxx jeżeli x=2
26 paź 23:33
Eta:
Ciekawe czy "mała eta'' to rozwiąże ?
26 paź 23:35
Ajtek:
x
xxxx
To kometa halleya przecież

.
26 paź 23:35
PuRXUTM: Dawaj Eta !
26 paź 23:35
Eta:
Czyli .........kom−eta ?
26 paź 23:36
Ajtek:
Wg mnie to wychodzi 2
16, ale niech
Eta się wypowie

.
26 paź 23:37
Eta:
Godziową "choinką" ........ i po ptoszkach
26 paź 23:37
Ajtek:
Dokładnie TAK
26 paź 23:37
Ajtek:
Ale to nie jest pochodna, to wartość wyrażenia

.
26 paź 23:38
aniabb: Ajtek..trochę za mało chiba
26 paź 23:39
Godzio:
26 paź 23:40
Eta:
A no .........tak
26 paź 23:40
Eta:
265 536
26 paź 23:40
PuRXUTM: ciekawe co na to Fan Ety...
26 paź 23:42
Fan ETY <3: Czyli robi sie od prawej strony tak?
26 paź 23:43
Fan ETY <3: xD
26 paź 23:43
Eta:
My tak w gimnazjum liczymy
26 paź 23:44
Ajtek:
Czekam na odpowiedź
Ety
Witaj
aniabb 
.
Właśnie nie pamiętam jak to się liczy:
2
222 od dołu się potęguje?
26 paź 23:45
aniabb: od góry się robi
26 paź 23:46
Godzio:
26 paź 23:46
Eta:
od góry!
Gdybyś liczył od dołu,to "góra by spadła na pyszczek"
26 paź 23:47
Ajtek:
Faktycznie, a ja tylko 2 podnosiłęm do potęgi, a nie wynik wcześniejszego potęgowania

.
26 paź 23:47
Eta:
Co
Godzio ? ząb cię boli ?
26 paź 23:48
aniabb: i połamała nóżki albo stłukła brzuszki ;>
26 paź 23:48
Fan ETY <3: PuRXUTM: Mam takie pytanie co do matury z matmy. Chce zdawać rozszerzenie, i chciałbym się
spytać czy Kiełbasa to dobry wybór ? Czy przerobienie większości czy wszystkich zadań da
pewność że nieźle zdam maturę ?
Tak. Robisz ze swojego zbiorku zadania i potem z tego. Na koniec czerwony aksjomat jak już Eta
napisała = gwarancja sukcesu w okolicach conajmniej 80 %. A jak lubisz matme i dobrze
rozumiesz to zblizysz sie do 100
26 paź 23:50
Eta:
Dokładnie !
Witaj
aniabb
26 paź 23:50
Godzio: Na szczęście już nie, ostatnio byłem u dentysty i ... działo się
26 paź 23:50
aniabb: Witam ogólnie i przelotem
26 paź 23:52
Ajtek:
A dokąd lecisz, że tak nie dyskretnie zapytam
26 paź 23:53
PuRXUTM: @Fan Ety− raczej nie o to mi chodziło, wiesz tak to ja wiem że przerabiając miliony zadań będe
zbliżał się do 100% z rozszerzenia bo to logiczne ale ja chciałem wiedzieć czy sama kiełbasa
mi w tym pomoże no i ewentualnie te matury w drugim półroczu, ale dzięki za odpowiedź
26 paź 23:54
Ajtek:
Sama Kiełbasa to na pewno nie, sam kiełbasa może.
26 paź 23:56
aniabb: Popracować w końcu trzeba
26 paź 23:57
Eta:
Lubię to!
Ajtek
26 paź 23:57
Ajtek:
Hmmm co lubisz?
Dbanie o poprawną polszczyznę
26 paź 23:59
aniabb: Mi do matury wystarczyła sama szkoła..

no może jeszcze trochę zadanek z matematyki
elementarnej wieczorami do łóżka
26 paź 23:59
Eta:
27 paź 00:00
Eta:
Ja mam jeszcze 3 lata do matury
27 paź 00:00
PuRXUTM: Eta zazdroszczę
27 paź 00:02
Ajtek:
Nie ma czego.
T
szy lata miną jak z bicza strzelił, a później już tylko szy
pciej

.
27 paź 00:09
Eta:
Szkoda,że nie p
uźniej
27 paź 00:10
Ajtek:
Faktycznie, winno być p
uźniej

.
27 paź 00:11
Mila: Dobranoc

Ładnie się bawicie.
27 paź 00:14
Ajtek:
Baw się z nami
Mila 
27 paź 00:14
Eta:
Miłych snów
Mila
27 paź 00:14
Godzio:
27 paź 00:15
Eta:
A co to?
Godzio .....
13 listopada dopiero za ponad 2 tygodnie
27 paź 00:16
Ajtek:
Nowy prezes dzisiaj wybrany...
27 paź 00:17
Eta:
zielony jak
lech
27 paź 00:18
aniabb: tszy lata minoł iak z bicza ztżelił, a puźniei jósz tolko szypciei
27 paź 00:18
Eta:
27 paź 00:19
Ajtek:
Też tak umiem:
hszonżdż

.
27 paź 00:19
Godzio: A 11 dni później ... Imprezowy miesiąc się szykuje
27 paź 00:20
Ajtek:
11 dni później to będzie 24. Andzreja jes 30−stego, brakuje dni szściu

.
27 paź 00:21
Eta:
Ojjj
Godzio ......

to nie to co
20−ka
27 paź 00:21
Godzio: W ogóle to już październik ! Dokładnie 4 lata temu wpadłem na to forum
27 paź 00:21
Eta:
I o to chodzi,że ma być

!
24
27 paź 00:22
Godzio:
Ehh, jak to człowiek się starze
27 paź 00:22
Eta:
I nie możesz się z nim rozstać
27 paź 00:23
Godzio:
24 toż to wielkie święto !
27 paź 00:23
Godzio:
Uzależnienie
27 paź 00:23
Ajtek:
Zadam takie "naiwne" pytanko 24 masz imieniny

.
27 paź 00:27
Eta:
@
PuRXUTM
Widzisz ile masz odpowiedzi w zadanym temacie
27 paź 00:28
27 paź 00:28
Ajtek:
Ja mam staż jakieś t
szy lata. Szukałem rozwiązania pewnego zadania, znalazłęm je tutaj i
zostałem

.
27 paź 00:29
Godzio:
27 paź 00:30
Ajtek:
Piotr, dzisiaj jest 27 a nie 29−ty

.
27 paź 00:31
Piotr:
wiem, ktory dzisiaj jest. podejrzewam kiedy
CI CO MAJA TO WSPANIALE IMIE maja najczesciej
swieto
27 paź 00:33
PuRXUTM: Eto widzę i nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać...
27 paź 00:35
Ajtek:
Aaaaaaa, o to kaman, czyli o wigilii mowa tego święta

.
27 paź 00:36
Piotr:
27 paź 00:37
Ajtek:
Ciesz się, wyłów sedno intencji, to z samego początku.
A teraz baw się z nami

.
27 paź 00:37
PuRXUTM: jakoś nie mam powodu do radości ani ochoty do zabawy

niestety
27 paź 00:39
Eta:
100 stuknęła ! ciesz się
27 paź 00:39
Ajtek:
Nos do góry

Ale...
"Nie zadzieraj nosa, nie rób takiej miny, nie udawaj Greka..."
To Czerwone Gitary

.
27 paź 00:40
Piotr:
@
Ajtek wylowilem : od dołu sie poteguje ?
27 paź 00:43
Ajtek:
Nie, od góry
27 paź 00:46
Piotr:
a co
PuRXUTM taki smutny ?
27 paź 00:47
Ajtek:
Ponieważ zadał pytanie, a ma spam w swoim wątku.
27 paź 00:48
Piotr:
ale chyba dostal odpowiedzi na swoje pytanie czy nie za bardzo...
27 paź 00:50
aniabb: nio kilka dostał
27 paź 00:52
Ajtek:
Odpowiedź dostał, ale chyba nie na to liczył

.
27 paź 00:52
PuRXUTM: nie nie temu smutny że nie dostałem odpowiedzi tylko temu że nie wiem jak to realizować, na nic
nie mam czasu, zaczynam coś robić, robie robie i noc a jeszcze milion rzeczy do nauki...
27 paź 00:54
Piotr:
ooo
aniabb z tego co pamietam pytalas o te logarytmy w wolframie... odpowiedz : nie trzeba
dzielic
27 paź 00:54
Piotr:
@
PuRXUTM dasz rade. bystry jestes
27 paź 00:56
PuRXUTM: właśnie o to chodzi
Piotr że nie

jak bym był bystry to bym wszystko z lekcji umiał, a z
lekcji umiem niewiele
27 paź 00:57
aniabb: witaj
Piotrze no to zdolny programik
27 paź 00:57
aniabb: Nie płapusiaj.. tu ci pomożemy
27 paź 00:58
PuRXUTM: ehhh aniabb po prostu mam doła, więc raczej mi nie pomożecie...
27 paź 00:59
Piotr:
Witaj. no pisalem, ze ma naprawde spoooro mozliwosci. poznaje je sie z czasem i potrzebami
27 paź 01:00
27 paź 01:01
PuRXUTM: a i przy okazji dzięki aniabb za wczoraj dał takie niektóre takie same zadania jak te
które wczoraj z Tobą przerabiałem (z tej fizyki)
27 paź 01:01
Ajtek:
Dzisiaj masz doła, ale ranek już blisko.
Z matmy noga nie jesteś, a jesteś wśród swoich.
Nie martw się, studia przed Toba

.
27 paź 01:01
27 paź 01:02
PuRXUTM: nieee...
27 paź 01:02
PuRXUTM: no właśnie studia... myśle o matmie stosowanej, przynajmniej myślałem... masakra...
27 paź 01:03
Ajtek:
Co nie, jak tak

Już napisałem: "nos do góry", ale...

.
27 paź 01:04
Piotr:
jestes w klasie maturalnej ( sorki za niewiedze ) ?
27 paź 01:06
PuRXUTM: Ajtek doła mam nie tylko dziś ale od dłuższego czasu i nie widzę nadzieji na poprawę
27 paź 01:07
PuRXUTM: tak w maturalnej za 0,5 roku matura ehhh
27 paź 01:07
Piotr:
obstawiam minimum 90 %
27 paź 01:08
PuRXUTM: no z podstawy może tak ale nie z rozsz
27 paź 01:09
Eta:
Wierzę w Ciebie ! ... ..
27 paź 01:11
Ajtek:
Dasz radę
27 paź 01:11
Piotr:
czemu niby nie ? tyle tu specjalistow, ze nie widze problemu
27 paź 01:11
PuRXUTM: Eta masz rację zjem chyba jabłko może mi się poprawi
27 paź 01:12
Piotr:
pewnie, ludzie za malo jablek jedzą
27 paź 01:13
27 paź 01:13
aniabb: czekoladkę zjedz ..ma endorfinki
27 paź 01:13
Ajtek:
Możesz zjeść i

=gruszka, patrz post
Ety z godziny 23:33
27 paź 01:14
PuRXUTM: aniabb jem czekolady aż za dużo
27 paź 01:14
PuRXUTM: pamiętam

− genetycznie modyfikowana gruszka
27 paź 01:15
aniabb: czekolady nigdy nie jest za dużo
27 paź 01:15
Piotr:
albo chili
27 paź 01:16
Eta:
czosnek zdrowszy
27 paź 01:17
Ajtek:
Nie genetycznie tylko "obrazkowo" modyfikowana gruszka

.
27 paź 01:17
Ajtek:
Dobry czosnek nie jest zły. Na kilogram kiełbasy wrzucam główke

.
27 paź 01:18
PuRXUTM: widzę że próbujecie mnie na wszystkie możliwe sposoby rozśmieszyć, i udaje wam się

Jedną z rzeczy które bardzo mnie denerwuje to to że nie potrafię się powstrzymać od śmiechu
nawet jak bardzo tego chce
27 paź 01:18
Piotr:
śmiech to zdrowie
27 paź 01:19
Eta:

będzie dobrze
27 paź 01:19
Piotr:
@
Ajtek az mi slinka pociekla
27 paź 01:20
PuRXUTM: Eta ty podnosisz ciężary ? Chyba się muszę zacząć bać
27 paź 01:20
Eta:
Póki co..... zbieram się do spania

Kolorowych snów Wszystkim
27 paź 01:21
Ajtek:
Podobno matematycy nie mają poczucia humoru

.
Ja nie jestem matematykiem
27 paź 01:21
PuRXUTM: No ja w sumie też do jutra pewnie

Jutro wezmę się za analityczną
27 paź 01:21
aniabb: mają .. tylko takie o wysokim poziomie abstrakcji
27 paź 01:22
aniabb: analityczna

mniam mniam
27 paź 01:22
Piotr:
Dobranoc
27 paź 01:22
Eta:
To przenośnia dla Ciebie,że "podniesiesz" maturę rozszerzoną na 98%
27 paź 01:22
Ajtek:
Piotr, z wędzeniem kombinuję. Ostatnie wędzenie kiełbasy było wyborne.
Poprzednie trzy nie były złe, ale to jednak nie to.
To tak jak z matmą, uczysz sie cały czas

.
Spokojnej Eta
27 paź 01:23
PuRXUTM: nie jestem dobry w wyciskaniu ciężarów
27 paź 01:24
Piotr:
widzę, że mamy tu prawdziwego smakosza i kucharza
27 paź 01:26
Ajtek:
"nie jestem dobry w wyciskaniu ciężarów

"
Zacznij robić pompki. Od czegoś trzeba zacząć.
Na początku w szkole też uczyłeś sie że 1+1=...
27 paź 01:26
Eta:
160 moje i
27 paź 01:26
Ajtek:
Ze mnie taki kucharz, jak z koziej (wiadomo czego) trąbka....
27 paź 01:27
Ajtek:
160 było Piotra

.
27 paź 01:27
PuRXUTM: dobra teraz już idę spać, tak definitywnie

Do zobaczenia
27 paź 01:28
Ajtek:
Nos do góry... i wiesz co dalej

Spokojnej.
27 paź 01:29
Piotr:
akurat
Ajtek... na pewno wszyscy sie zajadali

ja tez juz spadam. Dobrej nocy Wszystkim
27 paź 01:33
Ajtek:
Równiez znikam

.
27 paź 01:41