PRAWDOPODOBIENSTWO
ANIA: PRAWDOPODOBIENSTWO
1) oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia że w 5−krotnym rzucie symetryczna moneta ani razu nie
dostaniemy reszki
2) doswiadczenie polega na losowym ustawieniu 7 osob w szeregu oblicz prawodopodobienstwo ze a
i b staja obok ciebie
3) DRZEWO W urnie jest 10 losów, wśród których jeden daje wygraną, jeden uprawnia do
bezpłatnego wyciągnięcia następnego losu, a reszta to losy poste. Kupujemy jeden los i
maksymalnie wykorzystujemy swoje uprawnienia. Oblicz prawdopodobieństwo wyciągnięcia losu z
wygraną. Z góry dzięk
26 paź 16:59
lolitka: 1) oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia że w 5−krotnym rzucie symetryczna moneta ani razu nie
dostaniemy reszki
Ω=W 5 z 2= 25=32
A={(o,o,o,o,o)}
|A|=1
P(A)= 1/32
26 paź 18:14
26 paź 18:27