26 paź 16:40
LaBruja: halo halo i need help!
26 paź 16:56
LaBruja: i czy wykresem pochodnej funkcji jest zielona prosta, a funkcją ta bordowa?
26 paź 17:09
Mila: W trzecim przypadku masz prostą, ktora jest styczna do wykresu funkcji w punkcie x0
Równanie stycznej y=ax+b
a=tgα=f '(x0)
26 paź 17:18
LaBruja: a ten wzór na tangens przy pierwszym wykresie jest tylko do 1 czy do 2 też?
26 paź 17:28
Mila: Tam masz trójkąty podobne.Wzór pasuje do 1 i 2.
26 paź 17:45
Mila: W 1 2 przypadku nie jest to tangens dla stycznej.
26 paź 18:30