uzasadnij, że liczba
evitte: uzasadnij, że liczba 2log3 63 : 2log3 7 jest kwadratem liczby całkowitej. log3 63
23 paź 13:49
evitte: log3 63 i log3 7 ma być tak jak potęga na górze.
23 paź 13:49
23 paź 13:51
aniabb:
2log369−log37=2log39=22=4
23 paź 13:51
evitte: dlaczego 2log39 ?
23 paź 13:59
23 paź 14:03
ICSP: trzeci od dołu
23 paź 14:04
evitte: znam wzory tylko ze ja bym odjęła 69−7 a to nijak ma się do 9 więc skąd ta 9 się wzięła.
23 paź 14:06
ICSP: trzeci wzór od dołu :
| | x | |
loga x − loga y = loga |
| |
| | y | |
u ciebie :
log
3 63− log
3 7 = ...
23 paź 14:09
evitte: boże przepraszam...za miast 63 ja dałam 69 już wiem dziękuję
23 paź 14:11