wZÓR SKRÓCONEGO MNOZENIA PROSZE O POMOC
Gigun: (√5x+2) DO KWADRATU
22 paź 20:11
22 paź 20:11
22 paź 20:12
Gigun: Ale w tym problem ze nie umiem tego rozwiazac
22 paź 20:14
krystek: Jak nie umiesz wzorów zastosować to mnóż
(√5x+2)(√5x+2)=
22 paź 20:16
Gigun: Ale dlaczego sie tak denerwujesz Krystek ?Przepraszam moze nie wszyscy sa tacy genialni i
madrzy z matematyki bo mi dziwne wyniki wychodz
22 paź 20:17
krystek: Zapisz poprawię .
22 paź 20:24
Gigun: wynik mi taki wychodzi 5x+4√5x+4
22 paź 20:29
Eta:
Prawie dobrze, ale: (√5 x)2= (√52*x2= 5x2
5x2+4√5 x +4
22 paź 20:43