Oblicz pole równoległoboku, w którym
Anett: Oblicz pole równoległoboku, w którym
a) kąt ostry ma miarę 45 stopni, a boki mają długości 8cm i 12cm
b) kąt ostry ma miarę 30 stopni, a boki mają długości 5cm i 10cm
21 paź 19:13
sushi_gg6397228:
z trygonometrii policz wysokosci
21 paź 19:13
Eta:

Nie trzeba wyznaczać długości wysokości !
Pole równoległoboku obliczamy też tak:
P= a*b*sinα
21 paź 19:34
21 paź 19:35
l:
23 mar 07:55
.Iryt:

Pole równoległoboku jest równe 120 cm
2.
A− środek KL
B−środek LM
Oblicz pole czworokąta ABCD.
1 paź 20:56
pat:
25 cm2
2 paź 01:36
kerajs:
| | 3 | | 2 | |
PABN= |
| PKLMN ∧ |CD|= |
| |AB| |
| | 8 | | 3 | |
2 paź 04:59