POMOCYY!!!
Ewelina: . w trójkącie prostokątnym równoramiennym ABC bok CB skrócono o 4 a bok CA wydłużono o 4 i
otrzymano trójkąt prostokątny DEC. wynika z tego , że różnica pól trójkątów ABC i DEC jest
równa?
21 paź 14:33
21 paź 14:35
Ewelina: POMOCYY


! Dziękuję za rysunek
21 paź 14:41
Ewelina: HELP
21 paź 14:50
ICSP: AC = b
CB = a
P
2 − P
1 =

Przynajmniej taki mi się wydaje.
21 paź 15:00
Ewelina: musi wyjsc 8 ale jak?
21 paź 15:10
Ewelina: pomocyyyyyyyyy!

21 paź 16:06
Ewelina : POMOCY
21 paź 20:01
Eta:
| | a2 | | (a−4)*(a+4) | | a2 | | a2−16 | |
P(ΔABC)− P(ΔCDE)= |
| − |
| = |
| − |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
21 paź 20:13