do tych zadań jeszcze rysunki.. prosze o pomoc!!! potrzebne na korki...
Kokainka..: β1. Trójkąty ABC IBCD sa równoramienne , przy czym IACI=IBCI i IDCI=IDBI. wynika z tego , że
miara kąta alfa jest równa?
2. Kąt między dwusiecznymi kątów α i β ma miarę 110 stopni . Kąt γ w tym trójkącie ma miarę?
3.Długość odcinka DB w trójkącie ABC jest równa?
4 Odcinki BC i DE sa równoległe. Jeśli odcinki AC i CE oraz BC maja długości takie jak
przedstawiono na rysunku , to długośc odcinka DE jest równa?
5. Odcinek DE jest równoległy do podstawy trójkąta ABC . Dłygość odcinka DC jest równa?
6. Trójkąt równoboczny ABC o boku 6 podzielono na 18 trójkątów prostokątnych . syma pól
trójkątów jest równa?
7. w trójkącie prostokątnym równoramiennym ABC bok CB skrócono o 4 a bok CA wydłużono o 4 i
otrzymano trójkąt prostokątny DEC. wynika z tego , że różnica pól trójkątów ABC i DEC jest
równa?
8.W czworkokacie ABCD suma α+β+γ+δ jest róna?
9.Miary kątów w czworokąta przedstawiono na rysunku obok . Wynika stad, że miara kata α jest
równa?
26 maj 10:24
Kokainka..:

1.
26 maj 10:27
Kokainka..:

P=P{2}
DRUGIE ZADANIE
26 maj 10:31
Kokainka..: JEZU... TEN DRUGI RYSUNEK TO DO ZADANIA 3

! PRZEPRASZAM POMYŁKA... I TAM TE P =
√2
26 maj 10:33
Kokainka..:

zadanie drugie
26 maj 10:35
Kokainka..:

zadanie czwarte
26 maj 10:38
Kokainka..:

zadanie piate
26 maj 10:40
Kokainka..: ODCINEK IADI =4 do zadania piątego w tym rysunku
26 maj 10:40
Kokainka..:

zadanie 7

!
26 maj 10:50
Kokainka..:

zadanie 8

!
26 maj 10:56
Kokainka..:

γ=2α
β=2α−40 stopni
δ=3α
zadanie 9


!
26 maj 11:11
Kokainka..: ej no pomoże ktoś

? potrzebuje te zadania... sama rozwiązuje jeszcze 30 ... na korki:((
zlitujcie sie:(
27 maj 10:00
Kokainka..: błagam pomocy

(((
27 maj 12:22
Kokainka..: te rysunki sa do tych zadań
27 maj 12:22
Kokainka..: czemu mi nikt nie chce pomóc

:((
27 maj 12:47