matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
Ania:
W ciagu geometrycznym an o ilorazie q dane są trzy z liczby a1, q n S . Oblicz czwartą a1=−3 q=1/2 n=5
20 paź 17:54
PuRXUTM:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
− poczytaj tutaj wszystko jest
20 paź 18:00