20 paź 13:29
Piotr:
a co masz z tym zrobic
20 paź 13:31
ICSP: zaczarować
20 paź 13:33
m.: rozwiązać wyrażenie wymierne
20 paź 13:35
Piotr:
Witaj
ICSP 
widzialem wczoraj a moze to juz bylo dzisiaj

jakas funkcje co dziwny wynik wychodzil.
20 paź 13:35
Piotr:
ale tam jest =
czy =0 i rozwiaz rownanie ?
najpierw wyznacz dziedzine.
20 paź 13:35
ICSP: Witaj
Piotrze 
Na forum ?
20 paź 13:37
Piotr:
tak, brales w niej udzial. wychodzilo |m|= √12 o ile mnie pamiec nie myli a zadajacy pytanie
podawal jakis inny. bylo juz pozno wiec wstawilem tylko do wolframa.
f(−3) = 0 wystarczylo chyba zrobic.
20 paź 13:40
ICSP: wystarczyło
20 paź 13:41
20 paź 13:42
Piotr:
no to dobrze
20 paź 13:43
kaha.: to nie jest żadna funkcja tylko wyrażenie wymierne, które nie jest równe 0. Trzeba do współnego
mianownika a ja niee wiem ja dojść do współnego mianownika.
20 paź 13:46
Piotr:
(x−2)(x+2) to wspolny mianownik.
20 paź 13:53