matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz odległość punktu A od prostej gdy:
Monika:
a) A=(−5, 0) l:y=
1
2
x−3 b) A=(2,−3) l:2x−4y+5=0
17 paź 11:53
aniab:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
podstaw do wzoru
17 paź 11:55
Monika:
dziękuje
17 paź 12:16