zadzad
sylwia gdańsk:

dlugosc bokow trojkata sa w stosunku 2:3:4 oblicz cos najwiekszego katax
11 maj 15:33
11 maj 15:36
sylwia gdańsk: oks juz 4x2=2x2+3x2−2*2x*3x cos α
11 maj 15:37
sylwia gdańsk: tak?
11 maj 15:37
tim: Nie.
c2 = (4x)2 ≠ 4x2
11 maj 15:38
sylwia gdańsk: no wiem wiem bedzie 16x2 tak?
11 maj 15:39
sylwia gdańsk: sory troche zle napisalam
11 maj 15:39
sylwia gdańsk: czyli co 15x2=cosα
11 maj 15:41
sylwia gdańsk: czy jak sory nie umiem tego;−/
11 maj 15:41
sylwia gdańsk: tim help
11 maj 15:46
tim: Zapisz jeszcze raz porządnie.
11 maj 15:49
sylwia gdańsk: no zapisalam
11 maj 15:50
sylwia gdańsk: szczerze to po prostu nei nawidze tych zadan;−/
11 maj 15:51
Mickej: Dzień dobry Sylwio
11 maj 15:51
tim: Ale to było źle.
Masz tak:
c2 = a2 + b2 − 2ab cosα
(4x)2 = (2x)2 + (3x)2 − 2 * 2x * 3x * cosα
...
11 maj 15:51
tim: Hej Mickej
11 maj 15:52
sylwia gdańsk: 25X
2
11 maj 15:52
sylwia gdańsk: Czesc Mickej
11 maj 15:52
sylwia gdańsk: co tam slychac

jak minal dzien
11 maj 15:53
sylwia gdańsk: jeszcze nie minal heh
11 maj 15:53
tim: 16x
2 = 4x
2 + 9x
2 − 12x
2 cosα
3x
2 = −12x
2 cosα /: −12x
2
11 maj 15:53
sylwia gdańsk: dzieki
11 maj 15:54
bigduck: cos α = −1/4 ?
11 maj 16:01
bigduck: o wlasnie, tim, zapodaj jakims zadankiem z trygonometrii jeszcze, ze zwiazkow katow najlepiej,
z góry dziekuje, pozdrawiam
11 maj 16:02
sylwia gdańsk: chyba 1/4 nei moze byc −
11 maj 16:04
sylwia gdańsk: to zrob moje 3 trygonometria
11 maj 16:04
tim: A np. cos ze 105?
11 maj 16:06
bigduck: TIM, 105 ? (to do mnie było ?)
Sylwia, ok postaram się

fajna powtórka przed maturka
11 maj 16:09
tim: Ogólnie. Bo przecież cos może być ujemne (np. dla kąta 105 wynosi około −0,25)
11 maj 16:10