16 paź 18:40
damianosss: Da ktoś radę ?

?
16 paź 18:57
Eta:
| | 1 | |
1/ logan (bm) = |
| *m*logab |
| | n | |
| | 2 | | 5 | | 5 | | 5 | |
log33/2(35/2)= |
| * |
| *log33= |
| *1= |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 3 | |
z def . logarytmu
| | 1 | |
x= ( |
| )−3/2= 43/2= (√4)3= 23=8 |
| | 4 | |
P.S nie wiem czy dobrze rozszyfrowałam te napisane przez Ciebie
"kulfony" ?
16 paź 19:08
damianosss: Okej dzięki a byłabyś w stanie pomóc mi jeszcze z przykładem tego typu :
http://vlep.pl/0xi3mp.png
Nie chodzi o to ,że to praca domowa czy coś ale uczę się tego bo jestem tym nowym rocznikiem co
ma to już w 1 klasie liceum.
16 paź 19:37
16 paź 19:38
damianosss: mam wydrukowane te wzory ale rzecz w tym ze nie wiem czy w tym przykładzie mogę zastosować wzór
na zamianę podstawy bo z tym nie umiem sobie poradzić jak jak to tam skrócić
16 paź 19:43