Liczby Zespolone
as: Oblicz
(
√3 − i )
5
no i jest IzI =
√2
| | √6 | |
Chodzi o początek o ten kąt cos fi ,bo wychodzi |
| i jak to odczytać potem z tabelki |
| | 2 | |

?
15 paź 22:23
ICSP: |z| = 2
15 paź 22:27
as: ale jakim cudem masz 2
15 paź 22:29
asdf: (
√3 − i)
5
|z| = 2
x ∊ IV ćwiartki, czyli:
| | 25π | | 25π | |
z = 25(cos |
| + isin |
| ) |
| | 6 | | 6 | |
dasz radę dalej?
25/6 = 4 r = 1
15 paź 22:29
as: dobra już widzę banalne błedy ,a takie proste ,licze dalej
15 paź 22:31
as: | | 11π | |
a nie Φ = |
|   ? |
| | 6 | |
15 paź 22:41
as: gdzie się podziałeś asdf ?
15 paź 22:45
asdf: | | 11π | |
racja, kąt fi = |
|  , przepraszam |
| | 6 | |
15 paź 22:46
as: ok no to licze dalej
15 paź 22:47
asdf: 11 * 5 = 55
55 /6 = 9, r = 1
15 paź 22:47
as: i oto wynik − 16√3 − 16 i
15 paź 22:54
15 paź 22:56