matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Zuzia:
Współczynniki wielomianu w(x)=x
5
+a
4
x
4
+...+a
1
x+a
0
są liczbami całkowitymi. Które z liczb: −3, 0, 1,2,5 nie mogą być pierwiastkami wielomianu w, jeżeli: a) a
0
=4 b) a
0
=6 c) a
0
=15
15 paź 11:10
aniab:
https://matematykaszkolna.pl/strona/121.html
15 paź 11:14