matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0] Oblicz: → → C+B=
Maciuś:
dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0] Oblicz: → → C+B= jak się w ogóle za to zabrać ? z góry dzięki za odpowiedź
14 paź 17:04
Basia:
tak samo jak na płaszczyźnie
https://matematykaszkolna.pl/strona/1626.html
współrzędne sumy wektorów są sumą ich współrzędnych
14 paź 17:08
Maciuś:
→ → C+B=(c
x
+ b
x
)i + (c
y
+ b
y
)j +(c
z
+ b
z
)k i jak do tego podstawić ?
14 paź 17:15