matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
aaaaaaaaa:
rozwiąż równanie : a) (x−
√
2
)(x+
√
2
)=7x
2
−(2x−1)
2
b) 9x
2
−6x+1=0 c) 4−20x+25x
2
=x
2
−4x+4 d)(x−2)2x−7x(2−x)=0
13 paź 11:20
mario:
13 paź 11:29
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
13 paź 11:36
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1678.html
i działaj
13 paź 11:37