matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
~~~~POMOCY~~~~ :
Wyznacz te wartości parametru k, dla którego proste: y=(3−7k)x−5 oraz y=
1
4
x+k są prostopadłe
10 paź 18:16
asdf:
3 − 7k = −4 k = 1
10 paź 18:17
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
10 paź 18:18
~~~~POMOCY~~~~ :
Dziękuję
10 paź 18:19