stożek
Klaudia: Pole powierzchni bocznej stożka równe jest 5 PI cm² a średnica podstawy stożka ma dł 3cm. Wobec
tego miara kąta α nachylenia tworzącej stożka do podstawy spełnia warunek
a) a < 30 stopni b a=30stopni c a=60stopni d a>60stopni
Błagam pomóżcie
7 paź 22:27
7 paź 22:31
Klaudia: Czytalam z tego nic wynika , jak dla mnie , pomozcie , ostatnie zadanie i ide spać
7 paź 22:32
sushi_gg6397228:
ile wynosi
Pb=...
r=...
z tresci zadania
7 paź 22:33
Klaudia: Pb= 5 cm2 r=... 3cm
7 paź 22:39
sushi_gg6397228:
w zadaniu podali średnice, a nie promien;
zatem promien ma ....
a czy
π podpieralo 5 i teraz nie ma w polu bocznym
7 paź 22:41
Klaudia: Promien 1.5?
7 paź 22:42
Klaudia: R = 1,5
Wzor Pb = PIr2 czyli 3,14 x 1,5 kwadrat = 7,065 tak ?
7 paź 22:43
sushi_gg6397228:
r=1,5 cm
ile pole boczne?
7 paź 22:43
sushi_gg6397228:
wzor na bole boczne
Pb= π* r*l
7 paź 22:44
sushi_gg6397228:
poprawione sa juz te wielkosci ( liczby) z tresci zadanai
Pb=...
r= ....
7 paź 22:48
Klaudia: chłopacy jest już 23 pomożcie bo ja tego nie ogarne serio błagam
7 paź 22:50
sushi_gg6397228:
na moim zegarku jest 22.51
wiec nie kantuj
byly dwa dni na zadanie; jak sie bierzesz po 20−tej to nie ma litosci
7 paź 22:51
Klaudia: sushi jutro na 6:30 musze wstać

ja wolę polski itd niż matematykę zawsze była to moja pieta
Achillesowa
7 paź 22:53
Klaudia: Suszi mnie też suszi , ale no

Daj odp i po problemie
7 paź 22:53
sushi_gg6397228:
przepisac liczby z tresci zadania, to chyba nie jest trudne
doszlismy ze
r=1,5 cm
ile wynosi Pb z tresci zadania
7 paź 22:54
Klaudia: Pole powierzchni bocznej stożka równe jest 5 πcm²
7 paź 22:54
sushi_gg6397228:
to podstawiamy do wzoru
Pb= π * r * l
5 π= π * 1,5 * l ( l− tworzaca )
l=...
7 paź 22:56
Klaudia: Na prawde nie wiem .. zasypiam
7 paź 22:58
sushi_gg6397228:
dzialanie na poziomie 5 klasy SP, przeksztalcic wzor
7 paź 22:59
klaudia: ale ile L wynosi to rozwiaze
7 paź 22:59
sushi_gg6397228:
przeciez o to sie pytam
7 paź 23:00
Klaudia: no proszę bo nie wstanę rano a mam z 10 min jeszcze
7 paź 23:01