Pole powierzchni.
Ania: pole powierzchni bocznej stozka jest rowne 5II cm2 , a srednia podstawy stozka ma dlugosc 3
cm, Wobec tego mara kata α nachylenia tworzacej stożka do podstawy spełnia warunek:
A. a<30stopni
B. a=30stopni
C α=60stopni
D a>60stopni
7 paź 18:50
sushi_gg6397228:
wzory znamy?
7 paź 18:58
Ania: Szczerze tych zadań wgl nie rozumiem..
7 paź 19:02
7 paź 19:10
Ania: Niestety nic nie dam rady z tym zrobić
7 paź 19:18
sushi_gg6397228:
jaki jest wzor na pole boczne?
7 paź 19:21
Ania: Pb=IIrl
7 paź 19:23
sushi_gg6397228:
co mamy podane w zadaniu? ktore literki z tego wzoru do podalas przed chwilą
7 paź 19:24
Ania: PB i IIr?
7 paź 19:30
sushi_gg6397228:
wiec podstawiamy liczby pod wzorek
π −−> symbol masz nad okienkiem
7 paź 19:33
Ania: 3=5π*l
7 paź 19:42
sushi_gg6397228:
napisz osobno
Pb=...
r=...
7 paź 19:43
sushi_gg6397228:
z życiem
7 paź 19:53
Ania: Pb=3
πr=5cm2
7 paź 20:00
sushi_gg6397228:
przeczytaj jeszcze raz treść swojego zadania i wyłów te liczby, o których napisalem o 19.43
7 paź 20:03