Obwód
SavickaSS: Kwadrat wpisany w okrag o promieniu długosci 2cm ma obwód równy:
A 8 cm
B 8{2}cm
C 4cm
D 12{2}cm
7 paź 21:44
SavickaSS: A 8 cm B 8√2cm C 4cm D 12√2cm
7 paź 21:56
konrad: jeżeli kwadrat jest wpisany w okrąg to zachodzi równość d=2r, gdzie to przekątna kwadratu a r
promień okręgu
kombinuj
7 paź 21:56
SavickaSS: To bedzie chyba odp C?
7 paź 21:57
Piotr:
7 paź 22:00
7 paź 22:01
Bażant z Chudowa: B
7 paź 22:02
Bogdan:

a
√2 = 4 /*2
√2 ⇒ 4a = 8
√2
7 paź 23:33
Eta:
d −− długość przekątnej kwadratu
d=2r=4
| | d2 | | 16 | |
P= |
| = |
| = ........ |
| | 2 | | 2 | |
7 paź 23:56
Eta:
P=a
2
Drugi wzór na pole kwadratu:
| | d2 | |
d= a√2 to d2= 2a2⇒ a2= |
| = P |
| | 2 | |
8 paź 00:00