matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag
Dawid18:
Kwadrat wpisany w okrąg o promieniu długości 2cm ma obwód równy odp : 8cm 8√2 cm 4cm 12√2 cm Proszę o pomoc
7 paź 21:48
dero2005:
r = 2 cm d = 2r = 4 cm
d
√
2
4
√
2
a =
=
= 2
√
2
2
2
O = 4a = 4*2
√
2
=
7 paź 21:53
Dawid18:
dziękuje bardzo
7 paź 21:53