ile wynosi a i b
mat: wielomiany p(x)= x3−2x2−3x+4 i p(x)= x3+ (a+b)x2+bx −4
7 paź 17:55
mat: pilne
7 paź 17:56
mat: ważne
7 paź 17:57
sushi_gg6397228:
porownaj wspolczynniki co stoja przy tych samych potegach x
7 paź 17:59
mat: jak ?
7 paź 18:00
mat: czy możesz mi pokazać jak to zrobić .
7 paź 18:01
sushi_gg6397228:
co stoi przy x2 w jednym i drugim wielomianie
7 paź 18:03
mat: proszę o pomoc
7 paź 18:03
mat: 2
7 paź 18:04
mat: co z tym 2
7 paź 18:04
mat: nie wiem jak to rozwiązać ?
7 paź 18:06
mat: ale o co chodzi z tym x2
7 paź 18:10
mat: odpisz
7 paź 18:11
mat: pomocy
7 paź 18:14
mat: log
372−3log
32 bardzo pilne
7 paź 18:18
mat: Był bym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł
7 paź 18:20
mat: żaden nie chce mi pomóż
7 paź 18:33
mat: halo
7 paź 18:34
krystek: −2=a+b b=−3 źle zapisałes na końcu −4 lub 4 zdecyduj jak masz
7 paź 18:35
7 paź 18:37
mat: Na końcu jest − 4 a logarytmy jak to zrobić
7 paź 18:37
mat: a ile wynosi a w tych wielomianach
7 paź 18:39
mat: pomóż mi
7 paź 18:39
krystek: Nie umiesz podstawić i wyliczyć ?
7 paź 18:40
mat: pomóż mi proszę sushi
7 paź 18:40
mat: jak podstawić?
7 paź 18:42
mat: nie
7 paź 18:43
mat: a jest równe 5 czy 1
7 paź 18:44
krystek: a+b=−2 i b=−3⇒ a=?
7 paź 18:44
mat: a= 1 tak
7 paź 18:45
mat: a − ile wynosi
7 paź 18:47
mat: a ten logarytm mam takie odpowiedzi a log312, b log364, c log24, d log 366 która jest
dobra ?
7 paź 18:51
mat: w końcu ile wynosi te a ?
7 paź 18:51
mat: halo odpisze ktoś
7 paź 18:54
krystek: c)
a=1
7 paź 18:55
mat: Dzięki wielkie mam jeszcze dwa zadania 3√36 podzielić przez √6 i liczba pierwiastków
wielomianów jest równa w(x)= (X2+16)(X2−2x+2)
7 paź 19:02
mat: pomoże mi ktoś bardzo proszę
7 paź 19:03
krystek: 3√6
brak pierwiastków ∊R
7 paź 19:04
mat: w(x)= 4x4 − 625 rozkład na czynniki pierwsze f(x) = 5podziel x−1 + 3 przedziały
monotoniczności , argumenty niedodatnie. Pomoże mi ktoś ważne dzięki za dwa poprzednie
zadania.
7 paź 19:34
mat: pilne
7 paź 19:36
mat: pomoże mi ktoś bardzo proszę
7 paź 19:37
mat: na jutro to potrzebuje
7 paź 19:39
mat: pomocy
7 paź 19:41
mat: help me
7 paź 19:51
mat: nie ma nikogo na forum
7 paź 20:04
mat: sushigg6397228: pomóż mi
7 paź 20:46
jola:
7 paź 22:12
krystek: (2x2)2−252=(2x2+25)(2x2−25)=(2x2+25)(√2x+5)(√2x−5)
7 paź 22:20
mat: wyznacz ciąg geometryczny majac a1 = −5
7 lis 21:38
mat: pilne
7 lis 21:39
mat: wyznacz ciąg geometryczny a1 = −5 , q = ? , a2 = ?
7 lis 21:40
mat: wazne
7 lis 21:41
aniabb: q∊R
a2=a1*q
7 lis 21:42
mat: jak to ma byc rozwiazane ?
8 lis 20:22
Piotr:
gdy masz dane tylko a1 to ciagow jest nieskonczenie wiele !
8 lis 20:24
mat: mam jeszcze a6= 160
8 lis 20:32
mat: i co dalej z tym zadaniem
8 lis 20:33
8 lis 20:36
mat: a jak obliczyć q = −1 a2 = −3/4 jak obliczyc a1 = ?
8 lis 20:53
mat: to tez jest wazne zadanie
8 lis 20:54
mat: halo pomocy
8 lis 20:55
8 lis 20:55
mat: a co dalej
8 lis 21:23
9 lis 00:58