jakieś zbiory...
???: Niech A = [3, 5), B = (4,10] będą podzbiorami przestrzeni X = [0,∞). Wyznaczyć zbiory:
a) A\B;
b) A'∩B;
c) (A∪B)'∩B;
d) (A∩B)' ∪ A.
Jest ktoś kto umie to zrobić. Naprawdę będę wdzięczny. Bardzo was proszę o rozwiązanie tego...
7 paź 13:12
7 paź 13:19
???: pomoże to ktoś rozwiązać?
7 paź 14:05
Aga1.:

aA\B=<3,4)
b)
A
'=(−
∞,3)U<5,
∞)
A
'∩B=<5,10>
c)
wskazówka
AUB=<3,10>
(AUB)
'=(−
∞,3)U(10,
∞)
d)wskazówka
A∩B<4,5)
(A∩B)
'=(−
∞,4)U<5,
∞)
7 paź 14:17
Aga1.: Przepraszam, zagalopowałam się
A'=X\A=<0,∞)\<3,5)=<0,3)U<5,∞)
Tam gdzie jest ' to trzeba poprawić, bo przyjęłam,żeX=R.
7 paź 14:36