trivial prosze o pomoc
Piotr student:
Fizyka proszę o pomoc Bramkarz drużyny piłkarskiej wyszedł tak daleko przed bramkę, że
gwałtowny powrót do bramki zajął mu T=4,5 s. Czy zdążył on do bramki przed piłką kopniętą spod
bramki przeciwnika, jeżeli wzniosła się ona na wysokość h=19,6m, a bramkarz zawrócił do swojej
bramki w chwili kopnięcia piłki.
7 paź 11:16
Saizou : według mnie jest za mało danych np. z jaką prędkością początkową leciała piłka
7 paź 11:29
Piotr student: tak ma byc pomocyyyy
7 paź 11:36
Trivial: Eh...
7 paź 13:54
Mateusz:
Nie no to chyba nie są jaja

on powrócił albo to jakis prowokator
7 paź 13:55
7 paź 13:58
Saizou : ale jeśli piłka będzie się wznosić to nie nie znamy jaka siła działała na nią na początku, więc
nie możemy założyć że czas wznoszenia = czas spadania
7 paź 14:30
Trivial:
Saizou, pewnie że możemy − pomijamy wszelkie tarcia i opory, a boisko jest płaskie i nie
ma zmian wysokości.

A siły znać i tak nie musimy.
7 paź 16:40