funkcja
adaś:
Jak taki wykres narysować ?
f (x) = |x + 4| − |x − 2|, gdzie x ∊ R.
to będzie tak że rysuje bazowy wykres a potem go przekształcam ?
f(x)= (x+4) − (x−2) → x+4−x+2 ale tu się iksy redukują , nie wiem , proszę o pomoc
6 paź 18:07
krystek: Przedziałam rozpatrzyć należy


!
A jak się x−y redukują to masz funkcjcję stałą f(x)=6
6 paź 18:10
Mati: rozważ4 przypadki i dla każdego z nich wyjdzie osobny wzór na funkcję f(x)
1◯ x + 4≥0 ⋀ x − 2≥0 ⋀ f (x) =...
2◯ x + 4≥0 ⋀ x − 2<0 ⋀ f (x) =...
3◯ x + 4<0 ⋀ x − 2≥0 ⋀ f (x) =...
4◯ x + 4<0 ⋀ x − 2<0 ⋀ f (x) =...
6 paź 18:10
6 paź 18:12
adaś: jestem w tym zielony , proszę o pomoc z tym, Mati jak rozważyć przedstaw mi jak możesz
6 paź 18:14
adaś: jak się rozpatruje przedziałami Krystek ?
6 paź 18:15
6 paź 18:16
6 paź 18:18