trygonometria
Tomasz: panowie mam problem nigdy tego nie rozumialem dlamnie to czarna magia
sin(2x)= 12
cos(3x)= −p{22
tu nie moglem znalesc jak wyrazic pierwiastek w liczniku czyli √2 szukalem w przykladach lecz
nie ma
4 paź 20:55
asdf: no to patrz
4 paź 20:57
Tomasz: kurcze rzeczywiscie sry ale od 6 rano na nogach pomozecie?
4 paź 20:59
4 paź 21:03
krystek: sin2x=sinu30 lub sinx=sin(180−30)
| | π | | 5 | |
2x= |
| +2kπ lub sin2x= |
| π+2kπ |
| | 6 | | 6 | |
4 paź 21:05
Tomasz: wybacz a skad wzielo sie k naprawde nie kminie tego
4 paź 21:20
Tomasz: mozecie bo link eta pomocny lecz nie kminie do konca
4 paź 21:24