logarytmy .. niestety
anulaa: mam do zrobienia 30 działań.. i mi nie idzie.

proszę o pomoc ..
spróbuję cokolwiek robić sama, prosiłabym o sprawdzenie
1) 81
−3log z 2 o podstawie3
wybaczcie nie wiem jak to napisać inaczej :<
i robię to tak:
= 3
−12log z 2 o podstawie3 = 3
log z 2−12 o podstawie3
= 2
−12 
4) log o podstawie 3
3√3 z
√27 =
98
3 paź 22:04
3 paź 22:08
3 paź 22:09
krystek: 3−12log32=...=2−12
3 paź 22:16
anulaa: 81 −3log32 =
log 33√3 √27 =
log z √27
3 paź 22:21
anulaa: ok, a w 4 przykładzie wyjdzie 98
3 paź 22:22
anulaa:
3 paź 22:22
krystek: (3*3√3)x=√27
Pierwsze masz wyliczone
3 paź 22:23
anulaa: czyli 94
3 paź 22:29
krystek: tak
3 paź 22:33
anulaa: ok, poradziłam sobie jakoś z resztą O.O"

dzięki za pomoc
3 paź 23:15