.
asdf: No to lecim dalej...
sin(−x) = −sinx
cos(−x) = cosx
tg(−x) = −tgx
ctg(−x) = −ctgx
Wszystko to się tyczy IV ćwiartki, a w IV ćwiartce jedynie cos jest dodatni, czyli dlatego nie
zmienia znaku?
2 paź 18:28
Ajtek:
Tak

.
2 paź 18:31
asdf: Dzięki, powoli zaczynam to czaić
2 paź 18:34
Eta:
Witam

I ........ "lecim dalej"

Która z tych funkcji jest
parzysta ?
2 paź 18:35
Ajtek:
Też fakt

Witaj
Eta
2 paź 18:36
asdf: @Eta
Nie jestem pewien, ale to chyba cos(−x), bo:
f(−x) = f(x)
probuje ogarnac wzory:
sin(x + y), cos(x + y), tg(x + y), ctg(x + y)
oraz:
sinx + siny, cosx + cosy itd....
JEJCIU!
2 paź 18:41
Eta:
No i "gitara"
2 paź 18:42
Ajtek:
Dasz radę

.
Nie przejmuj się, to dopiero początek

.
2 paź 18:42
2 paź 18:43
Ajtek:
Eta, ale tutaj nie ma "połówek"

.
2 paź 18:43
asdf: Jakich połówek?! To nie jest wszystko?
2 paź 18:47
Aga1.: Nie.
2 paź 18:48
2 paź 18:49
asdf: Kurde, na tym co Eta mi podałaś to wszystko chyba prosciej wyjasnione, ale zeby zrozumiec to i
tak musze to co Ajtek mi wysłałeś..
2 paź 18:57