matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
Patrycja:
√
x
2
− 6x + 9
Naszkicuj wykres funkcji opisanej wzorem f(x) =
. Omów własności tej
2x − 6
funkcji.
30 wrz 22:37
sushi_gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/157198.html
góre zwin do wartości bezwzglednej w mainowniku cos przed nawias wyciagnac
30 wrz 22:40
Ajtek:
A może tak na początek wyznaczyć dziedzinę tej funkcji
30 wrz 22:44
krystek:
√
(x−3)
2
Ix−3I
Pomożemy:
=
=...
2(x−3)
2(x−3)
30 wrz 22:47
Patrycja:
Dzięki
miałam problem, bo dopiero po chwili zauważyłam, że jest tam wzór skróconego mnożenia
30 wrz 22:53