Przedstaw w prostszej postaci: (3a - 1)^2 - (2 - 2a)(2+2a).
help: Przedstaw w prostszej postaci: (3a − 1)2 − (2 − 2a)(2+2a).
30 wrz 16:43
sushi_gg6397228:
wzory znamy?
30 wrz 16:43
Eta:
"A w Służewnikach był" ?
30 wrz 16:44
help: nie znamy
30 wrz 16:45
help: nie był
30 wrz 16:45
help:
30 wrz 16:46
Eta:
To było pytanie do
sushi
30 wrz 16:46
help: aaaaaa.....hhehe
30 wrz 16:47
help: a pomoże ktoś z tym czy nie
30 wrz 16:48
30 wrz 16:48
Kargul:
w Krużewnikach chyba
30 wrz 16:51
pigor: ... no to np. tak :
(3a−1)2−(2−2a)(2+2a)= (3a−1)
2− (4−4a
2)= 9a
2−6a+1−4+4a
2=
=
13a2−6a−3 ... i to tyle − postać nie brzydka, czy prostsza

nie wiem . ...
30 wrz 16:54
Danthee: Skorzystaj ze wzorów: (a−b)2=a2−2*a*b+b2 i (a−b)(a+b)=a2−b2
30 wrz 16:56
Eta:
Tak tak

w "Krużewnikach"
30 wrz 16:56