Wartośc wyrażenia ( 7^{-0,7} : 7^{2/5} * 7^{-0,9})^{1/2} jest równa:
ona2: Wartośc wyrażenia ( 7
−0,7 : 7
2/5 * 7
−0,9)
1/2 jest równa:
prosze bardzo o pomoc
28 wrz 20:26
ona2: Sorki tam ma byc 72/3
28 wrz 20:26
28 wrz 20:40
ona2: ale jak to obliczyles

?
28 wrz 20:46
Mila: Tak, jak napisał Piotr
−0,7−0,4=−1,1 różnica wykładników
−1,1+(−0,9)=−2 suma wykładników
( 7
−0,7 : 7
2/5 * 7
−0,9)
1/2 =(7
−1,1*7
−0,9)
1/2=
28 wrz 20:51
Ajtek:
Proponuję zapoznać się z tym
186
Witam
Mila, Piotr 
.
28 wrz 20:55