matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstawieniem wyrażenia 4−x2+2xy−y2 w postaci iloczynu to:
ona1:
Przedstawieniem wyrażenia 4−x2+2xy−y2 w postaci iloczynu to: Prosze o pomoc
27 wrz 19:31
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/156836.html
27 wrz 19:31
Mila:
4−x
2
+2xy−y
2
=4−(x
2
−2xy+y
2
)=2
2
−(x−y)
2
= =(2−(x−y))*(2+x−y)=(2−x+y)*(2+x−y)
27 wrz 22:30