proszę o pomoc
marta :
| | 2x | |
dane jest wyrażenie wymierne W(x) = |
| wartośc tego wyrażenia dla x=√7 jest równa
|
| | x−3 | |
A. −7−3 √7
C.−7+3 √7
podstawiłam √7 za x ale nie wiem jak obliczać pierwiastki czy mógłby mi ktos pokazać krok po
kroku
24 wrz 15:35
24 wrz 15:36
Eta:
| | 2√7 | | √7+3 | | 14+6√7 | |
|
| * |
| = |
| = ... =−7−3√7 |
| | √7−3 | | √7+3 | | 7−9 | |
24 wrz 15:38
marta : Eta znowu życie mi ratujesz dzięki
24 wrz 15:40
Eta:
Hehe

tylko kto Ci "uratuje życie" na klasówce lub na maturze ?
24 wrz 15:43
ICSP:
24 wrz 15:45
24 wrz 15:51
marta :
24 wrz 15:59
Eta:
24 wrz 16:00