Dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(-2,0), B=(3,-1),C=(2,3).
Misia: Dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(−2,0), B=(3,−1),C=(2,3).
a)Znajdź współrzędne wierzchołków obrazu tego trójkąta w symetrii względem osi x
b)Znajdź współrzędne wierzchołków obrazu tego trójkąta w symetrii względem początku układu
współrzędnych.
c)Znajdź współrzędne takiego punktu D leżącego w pierwszej ćwiartce układu współrzędnych ,aby
czworokąt ABDC był równoległobokiem.
23 wrz 15:26
Misia: Prosze pomóżcie bo noga jestem z tego działu
23 wrz 17:07
23 wrz 18:55