Parabola
Zielonazmaty: Dana jest parabola o równaniu y=x2 + 8x−14 . Pierwsza współrzedna wierzchołka tej paraboli
jest rózna ? JAK TO ZROBIĆ ?
23 wrz 13:49
Miraclepl: Policz Δ a potem x
1, x
2 lub x
0 i wstaw swoje wyniki
23 wrz 13:51
ICSP: zadanie testowe
23 wrz 13:52
Miraclepl: | | −b | | −Δ | |
sory policz Δ a potem p i q, gdzie p= |
| a q= |
| |
| | 2a | | 4a | |
23 wrz 13:52
23 wrz 13:54
Zielonazmaty: dla spr podaje wyniki
Δ = 16
p=−4
q=−4
to wszytsko co musiałam obliczyc ?
23 wrz 14:03
Miraclepl: Źle, Δ=120
| | −8 | |
p= |
| =−4 TO JEST TO CZEGO SZUKAŁAŚ W ZADANIU xw=−4
|
| | 2 | |
23 wrz 14:20