powe powierzchni calkowitej ...
Ona: pola powierzchni trzech rożnych ścian prostopadłościanu są odpowiednio równe p1, p2, p3. Oblicz
objętość tego prostopadłościanu.
22 wrz 21:08
Basia:
wymiary: a,b,c
stąd:
p
1 = a*b
| | p2 | | p3 | | p1*p1*p2*p3 | |
V2 = V*V = p1* |
| *p1* |
| = |
| = |
| | a | | b | | a*b | |
| a*b*p1*p2*p3 | |
| = p1*p2*p3 |
| a*b | |
V=√p1*p2*p3
22 wrz 21:27
Basia: albo jeszcze szybciej:
wymiary: a,b,c czyli p1 = a*b p2=a*c p3=b*c
V = a*b*c
V2 = V*V = a*b*c*a*b*c = (a*b)*(a*c)*(b*c) = p1*p2*p3
V = √p1*p2*p3
22 wrz 21:46
Eta:
22 wrz 21:51
Basia:
22 wrz 21:52
Eta:
Witaj
Basiu 
dzięki za psinkę


dla Ciebie
22 wrz 21:58
22 wrz 21:59
Basia: a jakże .............
22 wrz 22:02
Ona: dziekuje
22 wrz 22:12