matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O POMOC :(
zakłopotana :
https://matematykaszkolna.pl/forum/155918.html
<−− WEJDŹ
20 wrz 20:29
C:
1
P(ostr) =
Pp * H
3
H = 4
√
3
a
1
Pp =
a * h
2
a
√
3
h w trójkącie równobocznym =
→ podstaw a = a + 2
2
1
(a+2)
√
3
(a+2)
2
√
3
Pp =
* (a+2) *
=
2
2
4
1
(a+2)
2
√
3
12a(a+2)
2
P(ostr) =
*
* 4
√
3
a =
= a (a
2
+ 4a + 4) =
3
4
12
= a
3
+ 4a
2
+ 4a
21 wrz 17:15